מתכונים ללא גלוטן!

עוגת שוקולד ללא גלוטן



2.5 כוסות (480 גרם) קמח תופח GFREE ללא גלוטן
2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן
3 ביצים
100 גרם קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

אופן ההכנה
מחממים תנור ל175 מע"צ ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה או תרסיס שמן.
בקערה מערבבים יחד את הקקאו, קמח תופח ללא גלוטן ואבקת סודה לשתייה.
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הביצים והסוכר לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה.
מוסיפים את השמן, המים והשמנת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
מוזגים לתבנית (בתבנית אינגליש קייק יש למלא עד 3/4 מגובה התבנית) ואופים כ-35-45 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים עליו.