מתכונים ללא גלוטן!

סלט וייטנאמי של הילה הלפרט

את צ'יפס מקלות ירקות השורש GFREE מוסיפים ברגע האחרון והפריכות המתקתקה שלהם מביאה איתה ברכה לסלט הרענן הזה. מיני בטטות, סלק אדום, שורש הטארו ושורש היוקה הוא הקסאווה ממנו מפיקים בין השאר את הטפיוקה. עולים לנגן בצי'פס מקלות משגע שעושה כבוד לשורשים עשירים בעמילן וויטמינים. חסת המיזונה שייכת למשפחת המצליבים. בארץ קוראים לה חסה ביפן חרדל, שם מתים עליה כשהיא מוחמצת ליד בירה או בתוך אורז. המיזונה נולדה בסין, היא דומה בכלל לעולש. מיזונה ירוקה או אדומה אפשר למצוא אצל ירקנים מובחרים, לפעמים גם בשוק וכמעט תמיד אצל המתמחים בתוצרת אורגנית.



מצרכים לכ -4 סועדים

צרור עלי בזיל סגול מופרד לעלים
חופן יפה של עלי חסה מיזונה
½ כוס עלי טרגון מופרד לעלים
קופסא של גרגר הנחלים מופרדת לעלים (כ-150 גר')
20 עגבניות שרי חצויות
1 בצל שאלוט חצוי לאורכו ופרוס דק
2 כפות אגוזי קאשיו קלויים וקצוצים גס
1 שקית צ'יפס מקלות ירקות שורש GFREE

לרוטב

2 פלפלים ירוקים, חריפים, קצוצים דק
1.5 סוכר לבן
4 כפות רוטב דגים
מיץ משני לימונים
12 כפות קרם קוקוס

אופן ההכנה
בקערה גדולה מניחים את מרכיבי הסלט, למעט מקלות צ'יפס ירקות GFREE.
מערבבים ומחלקים לקערות אישיות.
מוסיפים מעל את מקלות ציפס השורש ומגישים מיד.